Forcat speciale arrestuan përkohësisht dy burra të hënën kur donin të blinin eksplozivë të dyshuar në Shtutgart, siç njoftuan të enjten zyra e prokurorit publik dhe Zyra e Policisë Kriminale të Shtetit Baden-Württemberg. Zviceranët e moshës 24 dhe 26 ishin të dyshuar fort, u tha në Shtutgart.

Marketing

Provat e deritanishme sugjeruan se burrat donin të përdornin eksplozivët “me sa duket në një krim të planifikuar në një qytet të madh zviceran”. Megjithatë, deri më tani, nuk ka asnjë provë për një sfond të motivuar politikisht të krimit të planifikuar. Fillimisht nuk u dhanë detaje të mëtejshme rreth planit.

Të dy personat janë nën hetim që nga fillimi i muajit. Autoritetet dolën në gjurmët e tyre përmes një informacioni dhe hetimesh në të ashtuquajturin Darknet, një pjesë e fshehur dhe anonime e internetit. Sipas deklaratave të tyre, ata kanë hasur në një përdorues që ka dashur ndër të tjera të blejë lëndë plasëse. Urdhër-arrestet për burrat u lëshuan të martën e kaluar. (SDA)

Marketing