Në nivelin e Kiefersfelden, policia federale ka ndaluar dje një minibus dhe një makinë me targa gjermane

Marketing

Policia federale në Rosenheim dërgoi dje në burg shtatë zejtarë nga Shqipëria, me vendim gjykate, shkruajnë mediat gjermane, përcjell albora.ch. Kjo është për t’u siguruar që burrat e moshës 22 deri në 50 vjeç do të kthehen në vendlindjen e tyre, raporton sot policia.

Secili prej tyre akuzohet se kanë tentuar të hyjnë ilegalisht në vend dhe kanë marrë punë në mënyrë të paligjshme. Gjithashtu, një nga shtatë personat dhe një tjetër shqiptar morën kallëzim penal për kontrabandë me të huaj. Dy kontrabandistët e dyshuar ishin secili pas timonit të automjeteve që u ndaluan në kontrollet kufitare në A93 në rreth.

Në nivelin e Kiefersfelden, oficerët e policisë federale ndaluan një minibus dhe një makinë me targa gjermane. Vetëm shoferi 29-vjeçar i autobusit ka mundur të identifikohet siç duhet.

Mirëpo, drejtuesi 30-vjeçar i makinës dhe gjithsej gjashtë pasagjerë nga të dyja automjetet nuk i kishin dokumentet që do të kërkoheshin për qëndrimin e synuar në Gjermani.

Gjatë intervistimit në policinë kufitare, shtetasit shqiptarë kanë deklaruar se aktualisht punonin në një kompani gjermane. Sipas hulumtimeve fillestare të Policisë Federale në Rosenheim, megjithatë, ata janë të punësuar pa kontrata pune dhe me sa duket punojnë ilegalisht në Republikën Federale. Për shkak të dyshimit për punë të paautorizuar, është përfshirë dogana kryesore përgjegjëse në Mynih.

Shoferi i minibusit, i cili aktualisht jeton në Gjermani, u raportua për kontrabandë dhe u lirua nga paraburgimi pas përfundimit të masave policore.

Drejtuesi i makinës ka marrë kallëzim penal për kontrabandë dhe tentativë për hyrje të paligjshme. Në përputhje me urdhrin e gjykatës së rrethit Rosenheim, ai u burgos së bashku me gjashtë bashkatdhetarët e tij shqiptarë, të cilët përballen me akuzën e tentativës për hyrje të paligjshme.

Nga atje me shumë gjasa do të duhet të largohen nga vendi për në atdheun e tyre, thotë sot policia federale.

Marketing