Zvicra, si vendet e tjera, po përballet me një “ringjallje të pabarazive” që nga pandemia Covid-19, i tha zyrtarja e lartë e Ministrisë së Jashtme Livia Leu një paneli të OKB-së në Gjenevë që shqyrton të dhënat e vendit të saj për të drejtat e njeriut.

Marketing

“Masat drastike” të marra përballë koronavirusit kanë nxjerrë në pah kërcënimet e mundshme për të drejtat themelore, veçanërisht për pakicat dhe më të cenuarit, u tha ajo vendeve të tjera anëtare të OKB-së të premten. Sekretari i Shtetit Leu pranoi gjithashtu se Zvicra ka vend për përmirësim në diskriminimin racor, një çështje për të cilën ajo kritikohet rregullisht.

Leu drejton delegacionin qeveritar në Rishikimin Periodik Universal të ZvicrësLidhje e jashtme, një proces i Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut, ku të gjitha shtetet anëtare të OKB-së i nënshtrohen shqyrtimit nga vendet e tjera mbi të dhënat e tyre të të drejtave të njeriut dhe jepen rekomandime se si të përmirësohen. Ky është rishikimi i katërt i tillë i Zvicrës. Vendet që shërbejnë si raportues për këtë rishikim janë Malavi, Kirgistani dhe Belgjika.

Albora.ch

Marketing