Për më pak se 30 euro nga Gjeneva në Feldkirch – ÖBB mund hekurudhat zvicerane në rrugën e tyre. SBB dëshiron të paraqesë një ofertë të ngjashme në 2023. Kur platforma e re e shumëpritur e biletave Aruba është më në fund një realitet.

Marketing

Që nga fillimi i qershorit, udhëtimi me tren në Gjermani ka qenë një çështje shumë e lirë. Falë biletës 9 euro, ju mund të udhëtoni me çmim të ulët – edhe nëse vetëm në rrugë rajonale – përmes kantonit të madh.

Por ka edhe bileta të lira të pakrahasueshme për Zvicrën për momentin. Çuditërisht, ata nuk vijnë nga SBB, por nga Hekurudhat Federale Austriake ÖBB, shkruan Blick-u.

Më e lirë se SBB

Për 29,90 euro (klasi i dytë vajtje-ardhje) ju udhëtoni me Ösis nga Gjeneva nëpër Zvicër në Feldkirch (A). Biletat me kosto të ulët për rrjetin hekurudhor zviceran mund të rezervohen lehtësisht në faqen e internetit të Austrisë.

Ju nuk mund të lëvizni nëpër vend kaq lirë me SBB. Për krahasim: udhëtimi nga Gjeneva në Buchs SG (pranë Feldkirch vetëm përtej kufirit) kushton 112 franga. Sipas SBB, vetëm ata që kanë një kartë udhëtimi Half-Fare do të gjejnë oferta po aq të lira si ato të austriakëve për 27.20 franga. Por pikërisht, kërkohet kartela e udhëtimit gjysmë tarife.

Pazare edhe nga Gjeneva në Venecia

Një tjetër pazar ka të bëjë me rrugën nga Gjeneva në Venecia, të cilën SBB e operon së bashku me Trenitalia, zviceranët janë përgjegjës për Domodossola, italianët për Venecia.

Dhelprat e volitshme blejnë vetëm në internet deri në Domodossola dhe prej andej udhëtojnë me Trenitalia, natyrisht pa pasur nevojë të largohen nga treni Giruno. Nëse rezervoni përmes italianëve, mund të merrni edhe klasin e parë nga Domodossola në Venecia për çmimin e kursimit prej 25 euro.

SBB dëshiron të ndjekë shembullin

SBB është e vetëdijshme për dallimet e mëdha të çmimeve dhe, me kërkesë të SonntagsBlick, informoi se me lidhjen e planifikuar të Trenitalia dhe ÖBB me platformën e prenotimeve Aruba, ata së shpejti do të jenë në gjendje të ofrojnë çmime të tilla përmes kanaleve të tyre të shitjes. Gjatë vitit 2023 duhet të jetë gati.

Kjo platformë ndërkombëtare e biletave duhet të ishte nisur në vitin 2020. Sidoqoftë, projekti ishte tashmë në mungesë para pandemisë, siç njoftoi SBB. Për shkak të Coronës, puna do të ishte vonuar. Dyqani në internet SBB konsiderohet i vjetëruar dhe jo miqësor për përdoruesit, dhe krahasimet e çmimeve, për shembull, nuk janë të mundshme atje. Edhe shefi i SBB-së, Vincent Ducrot e përshkroi biletat ndërkombëtare si një pikë të dobët.

Veçoritë e reja vijnë së shpejti

Në fund të fundit: Sipas SBB, platforma e re e Arubës për udhëtime në Francë dhe Gjermani tashmë është aktivizuar dhe tashmë mund të kërkoni për çmimet e kursimeve për Gjermaninë atje.

Dhe ajo që është ndoshta opsioni më interesant për klientët për momentin është vendosur gjithashtu të bëhet realitet së shpejti: funksioni “çmimi më i ulët”.

Sa më shpejt të jetë e mundur, ky funksion duhet të aktivizohet për një kërkim orar për Francën dhe Gjermaninë, siç siguron SBB. Në këtë mënyrë, çmimet më të lira të disponueshme mund të krahasohen menjëherë pas një pyetje për orarin.

Ashtu siç ka qenë prej kohësh standard në shumë vende jashtë vendit.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing