Kompania farmaceutike zvicerane Novartis po pushon nga puna më shumë se një në dhjetë punonjës në Zvicër gjatë tre viteve të ardhshme – 1,400 nga 11,600 vende pune do të largohen. Ajo gjithashtu planifikon të shkurtojë 8,000 nga 108,000 vende pune në mbarë botën.

Marketing

Të martën, kompania me bazë në Bazel informoi punonjësit e saj në detaje për valën e shkurtimeve për herë të parë. Të gjitha faqet janë prekur.

Novartis konfirmoi raportet përkatëse nga gazetat TA-Media në përgjigje të një hetimi nga agjencia e lajmeve AWP.

Në fillim të prillit, Novartis njoftoi një ristrukturim gjithëpërfshirës, ​​i cili shpreson se do të rezultojë në kursime prej të paktën 1 miliard dollarësh (960 milionë CHF) deri në vitin 2024. Pjesa qendrore është bashkimi i divizioneve të mëparshëm të ndara Innovative Pharmaceuticals dhe Cancer Drugs.

Përveç përshtatjes së strukturës së saj operacionale, Novartis po thjeshton gjithashtu funksionet e saj globale në financa, burime njerëzore, juridike dhe komunikim. Kjo do të eliminojë pozicionet në të gjithë kompaninë, sipas një zëdhënësi.

“Novartis po bën përparim të shpejtë në zbatimin e këtyre ndryshimeve në të gjithë organizatën dhe tashmë ka përfunduar emërimin e shumicës së ekipeve udhëheqëse në nivel global,” tha ai.

Zëdhënësi shtoi se kompania ishte në dijeni të ndikimit të këtyre ndryshimeve tek punonjësit dhe po siguronte që të plotësoheshin të gjitha kërkesat e konsultimit, përmes organeve përfaqësuese aty ku ishte e përshtatshme.

Në Zvicër, konsultimet formale me përfaqësuesit e punonjësve në nivel jo menaxherial dhe konsultimet me menaxhmentin në zonat e prekura tashmë ishin duke u zhvilluar, tha ai.

Marketing