Norma e papunësisë së të rinjve në Zvicër është pothuajse gjysma e asaj të BE.

Marketing

Kjo bëhet e ditur nga studimi “Njerëzit e moshës 15 deri në 29 vjeç në tregun zviceran të punës në vitin 2020” botuar nga Zyra Federale e Statistikave e cila gjithashtu tregon një rënie të mprehtë në moshat nën 30 vjeç në popullsinë punëtore zvicerane, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

74,400 të papunë të moshës midis 15 dhe 29 vjeç u përcaktuan nga Zyra Ndërkombëtare e Punës duke përfaqësuar 6.9% të popullsisë punëtore në këtë grup-moshë.

FSO thekson se si në 2020 6.3% e njerëzve midis 15 dhe 29 vjeç ishin një “NEET”, që do të thotë, një person që nuk ka një punë dhe nuk ndjek asnjë trainim.

Kjo përqindje është ulur nga 8.1% në 2010. Pa konsideruar “NEET” që kërkojnë një punë, të rinjtë joaktivë përbënin 3.4% të njerëzve në grupin e moshës në fjalë.

Kjo është pjesa më e ulët e të gjitha vendeve të BE/EFTA, ku kjo normë shkonte nga 3.7% në Luksemburg në 15.7% në Itali (mesatarja e BE: 8.6%)./albora.ch/.

Marketing