Policia zvicerane po paralajmëron publikun kundër mashtrimeve të blerjeve online, duke përfshirë edhe atë të fundit, që përfshin aktivizimin e një sistemi pagesash në internet që lejon mashtruesit të bëjnë disa blerje online në kurriz të viktimës.

Marketing

Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten dhe për të mos rënë pre e mashtruesve, thotë policia është:

Gjithmonë verifikoni dërguesin dhe shumën kur merrni një kërkesë për pagesë;

Asnjëherë mos transmetoni një kod konfirmimi palëve të treta;

Kontrolloni gjithmonë pasqyrat e llogarisë;

Raportoni menjëherë çdo transaksion të dyshimtë;

Raportoni çdo krim të tillë në polici.

Të gjitha këshillat dhe rekomandimet mund të gjenden në këtë faqe interneti./albora.ch/

Marketing