Nga viti 2023, prindërit do të duhet të paguajnë më pak taksa, ajo mund të zbritet deri në 25,000 CHF për fëmijë nga taksa e drejtpërdrejtë federale për kostot e jashtme të kujdesit për fëmijët. 

Marketing

Bundesrat do të vërë në fuqi ligjin e ndryshuar përkatësisht në këtë moment kohor, madje më parë, zbritja maksimale ishte 10,100 CHF për fëmijë dhe vit.

Parlamenti ndryshoi ligjin në seancën e vjeshtës, ku fati i referendumit për këtë vendim ka skaduar më 20 janar, njoftoi të premtën administrata tatimore. 

Ndryshimi më pas mund të hyjë në fuqi edhe pse ajo dërgon drejtë në humbje vjetore prej rreth 10 milionë frangash zvicerane në nivel federal. 

Për të pajtuar punën dhe familjen, në mënyrë që zbritja të kërkohet, fëmija duhet të jetë nën moshën 14 vjeç dhe të jetojë me tatimpaguesin. 

Shpenzimet e kujdesit për fëmijët duhet gjithashtu të lidhen drejtpërdrejt me punën ose edukimin e nënës ose babait, mirëpo qëllimi është promovimi i mëtejshëm i përputhshmërisë së punës dhe familjes dhe integrimi i grave të trajnuara mirë në tregun e punës. 

Në shtator 2020, elektorati hodhi poshtë një propozim të parë me këtë qëllim në kutinë e votimit me rreth 63 për qind. Ajo që ishte fatale për projektin ishte se përveç uljes më të lartë të taksave për fëmijët që kujdesen jashtë familjes, duhej të rritej edhe zbritja e përgjithshme për fëmijë. 

Parlamenti nuk e bëri këtë në përpjekjen e dytë dhe nuk kishte asnjë kundërshtim për versionin e ri. (SDA)/albora.ch/

Marketing