Me 89,600 lindje, më shumë fëmijë kanë lindur në Zvicër vitin e kaluar. Nënat po rriten: pothuajse tre të katërtat ishin mbi 30 vjeç. Sipas Entit Federal të Statistikave, është rritur edhe numri i martesave dhe divorceve.

Marketing

Numri i ortakërive të regjistruara dhe të shpërbëra, nga ana tjetër, ra në vitin 2021. Përveç kësaj, ka pasur më pak vdekje se në vitin 2020. Këtë e tregojnë shifrat përfundimtare për lëvizjet natyrore të popullsisë nga Enti Federal i Statistikave (FSO) për vitin 2021, të cilat u publikuan të enjten.

Në 71 për qind të lindjeve, nënat ishin midis 30 dhe 40 vjeç, siç tha Fabienne Rausa nga Seksioni i Demografisë dhe Migracionit të FSO për agjencinë e lajmeve Keystone-SDA. Lindjet e dyta dhe të mëvonshme u rritën më shumë se lindjet e para.

Me 89,600 lindje të gjalla, numri u rrit me 3,700 ose 4.3 për qind krahasuar me vitin 2020. Tek gratë e moshës 30 vjeç e lart, numri i lindjeve është rritur me 6.6 për qind. Numri mesatar i fëmijëve për grua u rrit nga 1,46 në 2020 në 1,52 në 2021.

(SDA)

Marketing