Këshilli Federal ndryshon marshin në negociatat me Bashkimin Evropian.

Sot gjatë seancës speciale kushtuar politikës evropiane, qeveria vendosi të kalojë në një qasje vertikale ose sektoriale, duke braktisur atë horizontale të parashikuar nga marrëveshja institucionale e braktisur vitin e kaluar.

Bisedimet eksploruese midis Bernës dhe Brukselit do të fillojnë së shpejti, transmeton albora.ch.

Marketing

Objektivi specifikon të ankorohen çështjet institucionale në marrëveshjet e ndryshme që kanë të bëjnë me tregun e brendshëm.

Qeveria planifikon të nisë diskutime eksploruese me BE-në mbi këtë bazë. Paralelisht, vazhdon puna për dallimet ekzistuese rregullatore.

Në çdo rast, Këshilli Federal rikonfirmoi interesin e Zvicrës për të vazhduar rrugën dypalëshe me BE-në: qëllimi është të ruhen marrëdhënie të mira brenda një kuadri rregullator që është në interes të të dyja palëve./albora.ch/

Marketing