Banorët e tre vendbanimeve do të evakuohen për shkak të zjarrit që shpërtheu në zonën pyjore në Trauenbrietzen në Brandenburg të Gjermanisë.

Marketing

Autoritetet në Trauenbrücken thanë se një urdhër evakuimi ishte lëshuar në Tiefenbrunn dhe Fronsdorf dhe se përgatitjet për evakuimin kishin filluar në Klausdorf.

“Banorët e këtyre zonave janë të ftuar të largohen shpejt nga shtëpitë e tyre dhe të shkojnë në sallën e përgatitur për ta”, thuhet në ftesë.

Raymond Engel, nga Shërbimi i Mbrojtjes së Pyjeve, tha për mediat lokale se zjarri po përhapej shpejt për shkak të erës.

Zëdhënësja e Trauenbricen, Andrea Metzler tha se zjarri ishte përhapur në 200 hektarë dhe situata ishte e rrezikshme.

Ai shton se 500 persona në terren po përpiqen të shuajnë zjarrin dhe se numri do të rritet në 750.

Në këtë zonë ka rënë zjarr edhe në vitin 2018.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing