Shkencëtarët nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) dhe NASA kanë paralajmëruar rrezikun e një stuhie të madhe diellore e cila, sipas tyre, do të shkaktojë kaos në Tokë deri në fund të javës në pajisjet radio dhe GPS.

Marketing

Shkencëtarët thonë se stuhia diellore shkaktohet nga një shpërthim i fuqishëm në Diell që ndodhi të martën.

Deri në fund të javës, ata presin emetime të dritës auroral në gjerësinë gjeografike të mesme.

Observatori Diellor dhe Heliosferik i Agjencisë Evropiane të Hapësirës (SOHO) ka vëzhguar një nxjerrje masive koronale shumë të ndritshme dhe të shpejtë duke u përhapur nga skaji juglindor i Diellit.

Përveç kësaj, Observatori Dinamik Diellor i NASA-s zbuloi valë goditëse nga shpërthimi rreth të dy poleve të Diellit. 

Marketing