Linja ajrore britanike me buxhet të ulët easyJet njoftoi se po redukton kapacitetet e saj të transportit këtë verë për shkak të mungesës së madhe të personelit, për të shmangur kaosin në aeroporte siç është parë javët e fundit.

Marketing

easyJet tha se masa do t’i kushtonte asaj, por nuk dha të dhëna shtesë, duke deklaruar në të njëjtën kohë se perspektiva afatmesme është “tërheqëse” dhe se parashikimet për tremujorin e katërt fiskal, i cili përfundon më 30 shtator, janë të ngjashme me atë të nivelit para-epidemik 2019.

Transportuesi britanik tani llogarit se në tremujorin e tretë të zhvendosjes, që përfundon më 30 qershor, kapaciteti i transportit do të jetë 87 për qind e nivelit fiskal 2019, krahasuar me 90 për qind deri tani.

Kjo përfaqëson 140,000 fluturime për 22 milionë pasagjerë dhe 550 për qind të kapacitetit për të njëjtën periudhë në 2021, kur kufizimet në lidhje me pandeminë vazhduan të paralizojnë shumicën e trafikut.

Në tremujorin e katërt, i cili përfundon më 30 shtator, kapaciteti i trafikut pritet të jetë rreth 90 për qind e niveleve të vitit 2019, nga 97 për qind e parashikuar deri më tani.

Për shkak të rritjes së trafikut të paprecedentë në gjysmën e parë të 2022, dhe falë heqjes së kufizimeve shëndetësore, aviacioni në Evropë po përballet me vështirësi operacionale që përfshijnë vonesa në kontrollin e trafikut dhe mungesë të personelit në aeroporte, duke çuar në vonesa dhe anulime, sipas tek Izidjet.

Kjo rezultoi në kufizimin e fluturimeve të publikuara në dy aeroportet më të mëdha të përdorura nga Iziget – Gatwick në Londër dhe aeroporti në Amsterdam.

Gatwick njoftoi të premten se do të kufizonte numrin e fluturimeve ditore në korrik dhe gusht për të shmangur përsëritjen e kaosit në aeroporte në javët e fundit.

easyJet beson se do të jetë në gjendje të transportojë shumicën e pasagjerëve të prekur nga reduktimet në fluturimet e tjera, dhe shumë prej tyre në të njëjtën ditë me rezervimin origjinal, dhe premton që paraprakisht të informojë klientët për ndryshimet.

Foto: Pixabay

Marketing