Mijëra pacientë janë detyruar të flenë në reparte të seksit të përzier, pavarësisht që kjo gjë ishte e ndaluar 12 vjet më parë.

Marketing

Në bazë të shifrave të fundit, thuhet se 13,178 raste të tilla janë regjistruar që ndodhin në Angli që nga tetori i kaluar, raporton Mirror.

Mungesa e shtretërve në dispozicion të NHS (sistemi shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar) me presion të fortë thuhet se është shkaku kryesor.

Por kjo praktikë duhet të ndalet, thotë shefja e Shoqatës së Pacientëve, Rachel Power, e cila e quajti atë “një fyerje ndaj dinjitetit të pacientëve”.

“Jashtë kushteve emergjente, NHS duhet të rinovojë përpjekjet për ta eliminuar atë”, tha ajo.

Që burrat dhe gratë të flenë në të njëjtat reparte u ndalua në vitin 2010 – me përjashtime të caktuara – sipas një politike të akomodimit të seksit të përzier, duke mbajtur një gjobë prej 250 £ për çdo shkelje.

Zëvendësdrejtoresha e kërkimit e Nuffield Trust, Sarah Scobie tha se vendosja në repartin e gabuar ishte “shqetësuese për pacientët”.

Marketing