Më shumë se 15,000 milionerë pritet të largohen nga Rusia këtë vit, sipas një analize të të dhënave të migracionit të publikuar nga Henley & Partners, një lloj lidhjeje midis super të pasurve dhe vendeve që shesin shtetësinë.

Marketing

Sipas britanikes The Guardian,  rusët e pasur po ia kthejnë shpinën presidentit rus Vladimir Putin për shkak të pushtimit të Ukrainës, prandaj numri i përmendur i milionerëve pritet të emigrojë.

“Rusia po humb milionerë në masë. Individët e pasur që emigrojnë nga Rusia janë rritur në mënyrë të vazhdueshme çdo vit gjatë dekadës së fundit, një shenjë paralajmëruese e hershme e problemeve aktuale me të cilat përballet vendi. Historikisht, kolapset e mëdha të shtetit zakonisht janë paraprirë nga emigracioni i përshpejtuar i njerëzve të pasur, të cilët shpesh janë të parët që largohen sepse kanë mjetet për ta bërë këtë, “tha Andrew Amoils, kreu i kërkimit në New World Wealth, i cili mblodhi të dhënat e kërkimit.

Parashikohet se Ukraina do të pësojë humbjen më të madhe të individëve të pasur në raport me popullsinë e saj – 2800 milionerë që do të largohen nga vendi deri në fund të vitit, raporton Guardian.

Destinacioni numër një – Emiratet e Bashkuara Arabe

Të pasurit e botës tradicionalisht janë shpërngulur në Britaninë e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara, por “Henley and Partners” thekson se Emiratet e Bashkuara Arabe do t’i kalojnë ata si destinacioni numër një për emigrantët milionerë.

Rreth 4000 super të pasur pritet të transferohen në Emiratet e Bashkuara Arabe deri në fund të vitit. Australia do të tërheqë rreth 3500 të pasur, Singapori 2800 dhe Izraeli rreth 2500. Gjithashtu pritet që një numër i madh milionerësh të shkojnë në Maltë, Mauritius dhe Monako.

“Malta ka qenë një nga historitë e mëdha evropiane të suksesit të dekadës së kaluar, jo vetëm për sa i përket migrimit të milionerëve, por edhe për sa i përket rritjes së përgjithshme të pasurisë,” tha Amoils.

“Aktualisht është një nga tregjet botërore me rritje më të shpejtë, me 87 për qind rritje të pasurisë në dollarë amerikanë midis 2011 dhe 2021. Shtetësia malteze i ka sjellë pasuri të re të rëndësishme këtij kombi ishull nëpërmjet procesit të natyralizimit dhe vlerësohet me nxitjen e rritjes së fortë të Maltës në “. Disa sektorë duke përfshirë shërbimet financiare, IT dhe pasuritë e paluajtshme. Rreth 300 milionerë pritet të transferohen në Maltë në vitin 2022”, shtoi ai.

Kombi ishull në Oqeanin Indian – Mauritius, përshkruhet nga “Henley and Partners” si një “magnet për pasurinë” për shkak të krijimit të një qendre financiare ndërkombëtare që ofron lehtësime të konsiderueshme tatimore. Vendi nuk ka taksë mbi fitimet kapitale, tatimin mbi trashëgiminë dhe një normë maksimale tatimore prej tre përqind.

Sipas raportit mbi pasurinë e Afrikës në vitin 2022, Maricisius tani është shtëpia e 4,800 njerëzve super të pasur, krahasuar me 2,700 një dekadë më parë. Rreth 150 milionerë të rinj pritet të transferohen në Mauritius në vitin 2022, kryesisht nga Afrika e Jugut dhe Evropa.

Monako ka tërhequr prej kohësh njerëz super të pasur nga e gjithë bota sepse nuk mbledh tatimin mbi të ardhurat, tatimin mbi fitimet kapitale apo tatimin mbi pronën. Pak më pak se shtatë nga 10 njerëz që jetojnë në Monako janë milionerë.

Popullsia e super të pasurve në Britaninë e Madhe pritet të bjerë me 1,500, duke e çuar numrin e njerëzve me më shumë se 1 milion dollarë në 738,000. Aktualisht ka më shumë se 15 milionë njerëz super të pasur në botë.

Foto: Arkiv; Pixabay

Marketing