Kompanitë e mëdha hi-tech e kanë në konsideratë se sa shumë konsumojnë produktet dhe shërbimet e tyre gjatë punës së largët dhe mësimdhënies.

Marketing

Me një përditësim të “Teams”, platformës së saj të komunikimit në distancë dhe bashkëpunimit, Microsoft është i angazhuar në reduktimin e energjisë së përdorur nga video takim software për çdo përdorues individual, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Sipas statistikave të para të siguruara nga grupi, ishte e mjaftueshme për të ulur ndjeshmërinë e dritës, shpejtësinë e streaming dhe kërkesat e besuara nga procesori tek Teams, për të kursyer 50% të energjisë së konsumuar nga programi, krahasuar me atë që ndodhi më parë.

Në fillim të shkurtit, kompania kishte nisur Impact Deal, së bashku me Fondazione Crt dhe Ogr Torino, programin e përshpejtimit për kompanitë me një ndikim social dhe mjedisor në nivel evropian./albora.ch/.

Marketing