Ndërsa vala e re nuk pritet të godasë para vjeshtës ose dimrit (siç ka ndodhur në vitin 2021), zyrtarët shëndetësorë tani thonë se 15 për qind e popullsisë zvicerane – më shumë se 1 milion njerëz – mund të kapin virusin përpara asaj kohe.

Marketing

“Më shumë se 80,000 ndotje të reja në javë” priten në dy muajt e ardhshëm, sipas Tanja Stadler, ish-drejtuese e Task Forcës Covid-19 – shumë më tepër se gjatë dy verës së kaluar.

Për momentin, Zyra Federale e Shëndetit Publik raporton 16,610 raste të reja në shtatë ditët e fundit.

Megjithatë, ka disa lajme pozitive.

“Të dhënat më të fundit tregojnë se 97 për qind e popullsisë së rritur në Zvicër ka antitrupa kundër Covid-it falë vaksinimeve dhe infeksioneve të mëparshme”, tha Stadler.

Gjithashtu, “në terma afatgjatë gjërat do të stabilizohen. Por në vitet në vijim, ndoshta do të ketë dallgë edhe në verë”.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing