Disa gjëra nuk duhen lënë kurrë në makinë. Për shembull, nëse lini çokollatë në automjet gjatë temperaturave të larta, ajo do të shkrihet dhe do të bëjë rrëmujë. 

Marketing

Disa gjëra me vlerë nuk duhen lënë në vend të dukshëm sepse mund të tërheqin hajdutët, shkruan Metromile. Gjëra të tilla janë të dukshme dhe të gjithë e dimë që nuk duhen mbajtur në makinë, por ja që nuk duhet t’i lini në automjet sepse mund të shkaktojnë dëme të mëdha.

Gota

Syzet e zakonshme ose syzet e diellit nuk duhet të lihen kurrë në makinë gjatë temperaturave të larta. Nëse i lini në panelin e kontrollit, plastika mund të shkrihet, kështu që gotat mund të shtrembërohen dhe kornizat metalike mund të nxehen shumë në prekje.

Medikamente

Shumica e barnave janë shumë të ndjeshme ndaj ndryshimeve të temperaturës. Gjatë vapës, makina është si një furrë me mikrovalë, duke mbajtur nxehtësinë brenda automjetit. Gjatë motit më të ftohtë, automjeti vepron si frigorifer dhe ruan të ftohtin.

Në mënyrë që ilaçet të mbeten efektive, është e rëndësishme t’i ruani ato në një vend të thatë dhe të freskët dhe sigurisht që nuk është një makinë. Nëse merrni disa medikamente çdo ditë dhe duhet t’i mbani me vete, është më mirë t’i mbani në çantë sesa në makinë.

Elektronikë

Për shkak të ndryshimeve të temperaturës, pajisjet elektronike nuk duhet të mbahen kurrë në makinë. Kur makina nuk punon, temperatura brenda saj mund të ndryshojë në mënyrë drastike dhe mund të shkaktojë dëme të pakthyeshme në telefon, laptop, tablet, kamerë etj.

Shishe plastike

Shumica e plastikës moderne të pastër janë bërë nga polietileni tereftalat dhe përmbajnë BPA (një kimikat që i jep forcë plastikës). Në temperatura më të ulëta dhe të dhomës, BPA është inerte, por kur nxehet, BPA mund të rrjedhë nga plastika në lëngun që e rrethon.

Pirja e ujit nga një shishe plastike e mbetur në një makinë të nxehtë është mjaft e rrezikshme për shëndetin tuaj sepse BPA lidhet me disa lloje kanceri.

Krem për rrezitje

Përbërësit aktivë të kremit kundër diellit shpërbëhen kur ekspozohen ndaj nxehtësisë, afati i ruajtjes bëhet më i shkurtër dhe efektiviteti zvogëlohet. Përveç kësaj, nëse për shkak të nxehtësisë kapaku i kremit mund të hapet, kështu që mund të rrjedhë dhe të bëjë mjaft rrëmujë.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing