Pavarësisht se sa e mirë është CV-ja juaj, ju mund të refuzoheni nëse nuk shoqërohet me një letër motivuese të shkruar me kujdes.

Marketing

Nëse keni vënë re se kërkesat tuaja për punë shpesh mbeten pa përgjigje ose refuzohen, mund të jeni duke bërë një nga këto gabime.

1.Ju nuk e keni shkruar letrën motivuese

Mund të mos jetë gjëja e parë që sheh një punëdhënës i mundshëm, por fakti që ju dërguat një kopje të një letre motivuese nga faqja e parë e Google vihet re menjëherë – dhe konsiderohet një pengesë dhe e metë e madhe në krahasim me kandidatët e tjerë. Për shkak të një mendjelehtësie të tillë, aplikacioni juaj mund të injorohet plotësisht.

2.Letra juaj motivuese është shumë e gjatë

Të gjithë menaxherët e burimeve njerëzore pajtohen se nuk ka makth më të madh se një letër motivuese tepër e gjatë, e tepërt dhe e mërzitshme, e cila tregon se kandidati nuk e di se çfarë të ndajë si të rëndësishme dhe çfarë është e tepërt.

Çdo fjalë që i dërgoni kompanisë në të cilën dëshironi të punoni tregon se si komunikoni, dhe të qenit shumë i folur është një shenjë se nuk jeni veçanërisht efektiv në të.

3.Asnjëherë mos shkoni te pika

Është e rëndësishme të jesh i shkurtër, është edhe më e rëndësishme të jesh i qartë dhe të shkosh drejt e në temë. Gjithmonë ekziston mundësia që letra juaj e motivimit të mos lexohet deri në fund, kështu që vendosni atë që e konsideroni më të rëndësishme në fillim dhe atë që është më pak e rëndësishme mund të lihet në fund.

4.Ju ritregoni CV-në

Një nga gabimet më të mëdha që bëjnë kandidatët për punë është të përsërisin atë që është tashmë në CV në letrën e tyre motivuese, me fjalë të tjera. Duhet të tregojë pse po aplikoni për këtë punë, si e morët vesh, si ndiheni për të, çfarë do të bënit së pari, etj.

5.Nuk mendoni se me kë po flisni

Për të tregtuar çdo përmbajtje, është thelbësore të njihni mirë grupin tuaj të synuar, dhe në këtë rast është personi që lexon letrën tuaj motivuese dhe vendos nëse jeni një punonjës adekuat për kompaninë e tij. Mundohuni t’i drejtoheni personit, jo shoqërisë, por mos e teproni që të mos dukeni joserioz dhe të pasjellshëm.

Marketing