Më i gjatë, më i gjerë, më i madh: Kështu ndryshon avioni Airbus A350-900 për distanca të gjata nga Boeing Dreamliner. Mjeti duket se është hedhur në Swiss – një blerje është e pashmangshme, shkruan Blick, përcjell Albora.ch.

Marketing

CEO zviceran Dieter Vranckx (49) ishte në një humor të diskutueshëm në intervistën e Sunday Blick në tetor . Miliarda do të investohen në flotën e re. “Gjatë viteve të ardhshme ne do të sjellim 17 Airbus A320neo të reja për të zëvendësuar gjeneratat e vjetra – këta janë avionë më të avancuar,” tha Vranckx. Ato shërbejnë në rrugë të shkurtra dhe të mesme. Dhe aeroplanët me distanca të gjata? CEO i degës së Lufthansa Swiss ishte ende i mbuluar. Por tani ne dimë më shumë.

“Sigurisht, preferenca jonë e qartë është Airbus A350-900,” tha Vranckx në një konferencë shtypi mbi raportin e aeroportit të Kantonit të Cyrihut. Kjo duhet t’i japë fund supozimeve në industri. Sepse përveç Airbus A350, shpesh përmendej si kandidat edhe Dreamliner, Boeing 787.

Planet e gjata të Zvicrës

Swiss aktualisht fluturon nëpër botë me Boeing 777 relativisht të reja, pesë Airbus A340 më të vjetër dhe 14 Airbus A330-300. Një vendim duhet të merret dhe të komunikohet deri në fund të vitit, siç u konfirmua nga zviceranët në një kërkesë të Blick të hënën. Swiss nuk dëshiron të japë asnjë informacion se sa avionë të rinj do të blihen saktësisht.

Rrethet e industrisë supozojnë gjithsej pesë makina A350-900 që zviceranët duhet të marrin nga Lufthansa deri në vitin 2025. Pesë aeroplanët A340 do të hidheshin me molë, me një makinë – siç është komunikuar tashmë nga Swiss – që do t’i shkonte kompanisë së motrës ajrore Edelweiss. Avioni A330 me distanca të gjata do të qëndrojë në shërbim deri rreth vitit 2030. Këto gjithashtu do të zëvendësohen me makina A350 në tetë deri në dhjetë vjet.

Pse Swiss mbështetet në A350?

Zviceranët duhet të mbështeten në A350 sepse është më i madh se Boeing Dreamliner. Lloji Airbus ka një gyp që është 19 centimetra më i gjerë dhe një kabinë që është 12 centimetra më e gjerë se Boeing 787. Përveç kësaj, A350 është katër metra më i madh se avioni konkurrent.

Madhësia është e rëndësishme për zviceranët sepse më shumë hapësirë ​​mund të nënkuptojë gjithashtu një klas të parë më luksoz. Një produkt që zviceranët patjetër duan ta zhvillojnë më tej.

Marketing