Meghan Markle ka dhënë një intervistë për revistën Vogue dhe ka folur hapur për dy shtatzënitë e saj dhe Princin Harry. Intervista e Dukeshës së Sussex-it erdhi vetëm disa ditë pasi Gjykata e Lartë e SHBA vendosi të përmbyste vendimin ikonik në çështjen Roë kundër Wade të vitit 1973, i cili garantoi për gati 50 vjet të drejtën e grave për të ndërprerë vullnetarisht shtatzënitë e tyre.

Marketing

E pyetur se cili duhet të jetë qëndrimi i burrave për çështjen e abortit, Meghan Markle tha: “Burrat duhet të bashkojnë zërat e tyre në këtë kohë me gratë, sepse këto vendime ndikojnë në marrëdhëniet, familjet dhe shoqëritë”.

Ajo shtoi: “Këto vendime mund të synojnë gratë, por pasojat janë për të gjithë ne. Burri im dhe unë kemi diskutuar shumë për këtë gjatë ditëve të fundit. Ai është gjithashtu një feminist. Edhe reagimi i tij javën e kaluar ishte po aq spontan sa i imi. Unë njoh shumë gra që aktualisht janë në dëshpërim. Por ne duhet të bashkohemi. Kemi shumë punë për të bërë!”.

Meghan Markle, e cila së bashku me Princin Harry kanë dy fëmijë, Archie 3-vjeçare dhe Lilibette 1-vjeçare, theksoi se sa e rëndësishme është normalizimi i diskutimeve për abortet. “Unë mendoj se sa me fat jam që mund të lind të dy fëmijët e mi. Unë e di se si është të jesh i lidhur me fëmijën që rritet brenda trupit tënd”.

Ajo përfundoi: “Ajo që ndodh në trupin tonë është thellësisht personale, sepse shumë gra janë të thirrura të menaxhojnë krizat tona personale dhe çështjet shëndetësore. E di se për çfarë aborti fola në publik”./abcnews.al

Marketing