Për disa orë, banorët e Nju Jorkut e patën rastin të mrekulloheshin me një kub ari 24 karatësh dhe 186 kilogramë në Central Park, i cili u shkri në shkritoren më të vjetër në Zvicër.

Marketing

Asnjëherë më parë nuk është shkrirë kaq shumë ar për një objekt të vetëm! Përgjegjës për këtë vepër ekstravagante arti është artisti gjerman Niclas Castello.

“The Castello Cube”, siç e quan krijuesi i tij, është vepra më e fundit e artistit të njohur. Bashkëshorti i modeles Sylvie Meis ka bërë gjithsej 4500 orë punë në krijimin e kubit të arit, siç raporton “Aargauer Zeitung”.

Vepra e pazakontë e artit fitoi famë botërore brenda një kohe shumë të shkurtër.

Në mëngjesin e 2 shkurtit, ajo u ekspozua në Central Park të Nju Jorkut, sigurisht e ruajtur.

Për derdhjen e kubit, Castello varej nga shërbimet e shkritores së kambanave Rüetschi në Aargau. Ata blenë një furrë të re posaçërisht për projektin.

Sipas artistit dhe fonderisë, kjo ishte mënyra e vetme për të përsosur sipërfaqet dhe skajet. Përveç kësaj, myku duhej të nxehej në 1100 gradë.

Nëse dëshironi të dini se sa i shtrenjtë është blloku i arit, atëherë vlera e tij është rreth 10.8 milionë franga. Është ende e paqartë se çfarë do të ndodhë me veprën e artit pas ekspozitës në New York City Park.

Marketing