Marketing

Në kantonin Aargau, gjithnjë e më shumë prindërit po i dërgojnë fëmijët e tyre në shkollë me makina.

Të gjithë prindërit kanë përjetuar se nëse fëmija është duke u përgjumur në mëngjes dhe duhet të jetë në rrugën e shkollës, sipas tyre është e lehtë të humbas durimin. Në fund të fundit, fëmija duhet të jetë në klasë në kohë. Kështu ata i dërgojnë direkt në shkollë me makina. Tani shumë makina ndalojnë para shkollës. Kjo sjell probleme në tri komuna të Aargaut , madje edhe situata të rrezikshme, sidomos për fëmijët që ecin në shkollë, shkruan blick, transmeton albora.ch.

“Si rezultat, pamja e fëmijëve të tjerë ndaj automjeteve që po afrohen bllokohet kur kalojnë rrugën”, thotë Hans Dössegger, kryebashkiak i komunës së Seon për “Aargauer Zeitung”.

Kjo shpesh ka çuar në situata të ndërlikuara. Tani të tre komunitetet janë mjaftuar me shëtitjet e mëngjesit me makinë.

Ndalohet ndalimi para shkollave

Ky rast është në Seon, ku kryebashkiaku ka marrë masa. Në një pjesë të shkollës dhe ambienteve sportive është vendosur ndalim parkimi nga të dyja palët. Sipas Dössegger, nuk ka pasur kundërshtime. Kjo do të thotë se ndalimi është ligjërisht i detyrueshëm. Gjatë ditëve të javës, makinat nuk lejohen më të ndalojnë para shkollës nga ora 07:00 deri në orën 18:00.

Komuna e Kölliken gjithashtu ka kohë që po punon për rritjen e sigurisë rrugore përreth shkollës. Nuk është çudi: në dimrin e vitit 2018, tre fëmijë u plagosën në aksidente automobilistike. Ndër të tjera, kjo rezultoi në një fushatë posteri me temën “Taksitë e prindërve, jo faleminderit!”

Numri i taksive mëmë është ende i lartë

Sipas nëpunësit të famullisë së Kölliken, Felix Fischer, përpjekjet ndërgjegjësuese të komunitetit dhe shkollës do të kishin të paktën efekte të përkohshme. “Këto përpjekje do të vazhdojnë, por ato nuk mund ta zgjidhin vetë situatën”, tha ai për “Aargauer Zeitung”.

Sepse frekuenca e taksive mëmë mbetet në nivel të lartë. Pikërisht për këtë arsye së shpejti në Kölliken nuk do të vendosen asnjë shenjë ndalimi. Ashtu si në Seon, makinat nuk do të lejohen më të ndalojnë para shkollës gjatë javës. Me një përjashtim: autobusin e shkollës.

Marketing