Shoqata Zvicerane e Futbollit SFV po ndjek trendin ndërkombëtar: nuk do të ketë më dallime specifike gjinore në shpërndarjen e bonuseve.

Marketing

Lajm i mirë për sa i përket “pagave të barabarta” dhe një nxitje shtesë motivuese për 23 lojtarët që do të përfaqësojnë ngjyrat zvicerane në Angli nga 6 korriku: lojtarët e kombëtares zvicerane do të marrin të njëjtat shpërblime si kolegët e tyre meshkuj në të ardhmen. Deri në vitin 2024, të gjitha shpërblimet e suksesit të partnerit në shoqatë do të përshtaten në 100 për qind.

Në përputhje me këtë temë

Kjo vlen, për shembull, për pagesat e bonusit për kualifikim të suksesshëm ose suksese në turnetë finale. Me EURO-n e femrave, një ngjarje kaq e madhe është afër. Kompensimi për të drejtat tregtare, të cilat përfshijnë angazhimet e lojtarëve ndaj reklamave dhe të drejtave të imazhit, do të trajtohen gjithashtu në mënyrë të barabartë me efekt të menjëhershëm.

Banka e madhe qëndron pas kandidaturës EM 2025

Credit Suisse, si sponsori kryesor i Federatës Zvicerane të Futbollit (SFV), bën të mundur përafrimin e këtyre bonuseve. Banka e madhe do të jetë gjithashtu partneri kryesor i kandidaturës së Zvicrës për të pritur Kampionatin Evropian të Femrave 2025.

Presidenti i SFV, Dominique Blanc e sheh lajmin si një “shenjë të fortë për futbollin e femrave, të cilin ne e mbështesim dhe vazhdojmë ta promovojmë me masat tona”. Interesi në EURO 2022 për femrat është mbresëlënës dhe “na inkurajon të besojmë se mund të imagjinojmë edhe një shtysë të tillë për futbollin e femrave në këtë vend”. Me finalet e Kampionatit Evropian në vitin 2025 në vendin e tyre, futbolli zviceran i femrave mund të hyjë edhe në dimensione të reja, parashikon Bland.

Marketing