Marketing

Kritikët e masave të koronavirusit u përpoqën të paralizojnë qendrën me makina dhe kamionë, por policia arrestoi nëntë persona.

Të hënën pasdite, policia e kantonit të Bernës kryesisht ndaloi një tubim të paautorizuar me makina dhe kamionë nga grupe kritike ndaj masave anti-COVID. Më parë Bundesplatz ishte mbyllur për trafik.

Kolonat që kishin nisur nga vende të ndryshme në Zvicër donin të takoheshin atje. Por asgjë nuk doli prej saj. Rrugët hyrëse në zonën përreth Bundesplatz ishin të gjitha të rrethuara dhe policia drejtoi trafikun rreth qendrës së qytetit.

Në hyrje të Bundesplatz, policia kishte parkuar disa furgonë matanë rrugës, në kullën e burgut përballë Bärenplatz dhe në hyrje të Schauplatzgasse. Këmbësorët kishin akses në Bundesplatz.

Pasi mbërritën në Bernë, disa nga pjesëmarrësit e tubimit parkuan makinën e tyre dhe shkuan në këmbë drejt Bundesplatz, ku pak pas orës 16:00 një grup i vogël u mblodh rreth dy flamujve zviceranë. Me kalimin e kohës, erdhën simpatizues të tjerë dhe deri në orën 17:00 kishte më shumë se njëqind.

Pjesëmarrës të tjerë të mitingut qëndruan në makinë dhe vozitën në periferi të qendrës së qytetit duke i rënë borive në rrugën nga Bubenbergplatz nëpërmjet Länggasse dhe Inselspital për në Bubenbergplatz. Pas orës 17:00, të parët morën rrugën e kthimit.

Siç njoftoi policia e kantonit të Bernës në mbrëmje, nëntë persona janë arrestuar përkohësisht dhe janë dërguar në stacionin policor për sqarime të mëtejshme.

Model nga Kanadaja

“Kolona e lirisë Zvicra”, siç u quajt ngjarja, u bazua në mitingje të ngjashme në Kanada. Me këtë fushatë, pjesëmarrësit donin të tërhiqnin vëmendjen ndaj kërkesave të tyre të njohura si heqja e menjëhershme e të gjitha kufizimeve të koronës apo heqja e certifikatës Covid. /albora.ch/

Pjesëmarrësit e tubimit të organizuar lirshëm u takuan pas mesditës në pika të ndryshme grumbullimi në Zvicër dhe vozitën me 80 km/h në autobahn për në Bernë.

Marketing