Iluzioni optik më i vjetër në botë ende i shtyn njerëzit të kruajnë kokën edhe pas 900 vjetësh. Dhe psikologët thonë se ajo që shihni për herë të parë në foto zbulon shumë për ju.

Marketing

Iluzioni që nuk pushon kurrë së intriguari njerëzit është në fakt një skulpturë e gdhendur në gur dhe e vendosur në tempullin e Airavatesvara në Indi. Besohet të jetë mbi 900 vjeç. Përveçse është një vepër e jashtëzakonshme arti nga dinastia Chola, ajo është gjithashtu një iluzion optik magjepsës – dhe një nga më të hershmit e njohur në botë.

Gdhendja tregon një dem dhe një elefant që duket se ndajnë të njëjtën kokë. Por e kujt është koka? Nëse mbuloni trupin e këmbëve të kafshës në anën e majtë, atëherë është e qartë se ai është një elefant. Nëse bëni të njëjtën gjë në anën e djathtë, në të majtë bie në sy një dem me kokën e ngritur lart.

Ajo që është interesante për këtë iluzion është se ju nuk mund të shihni dy kafshë në të njëjtën kohë, dhe kjo është pikërisht ajo që dëshironin skulptorët që e bënë atë. Sepse, pikërisht ajo që keni vënë re, zbulon karakteristikat më të rëndësishme të personalitetit tuaj…

Pra, cila është tipari juaj më i rëndësishëm i zbuluar?

Demi

Nëse e shihni fillimisht një dem, padyshim do të thotë se jeni kokëfortë dhe pa kompromis. Ju dini të qëndroni të fortë dhe pozitivë në momentet kur shumicës ju duket e pamundur. Ju këmbëngulni në “përzënë tuajën” dhe refuzoni të ndryshoni, ndonjëherë në dëmin tuaj.

Elefanti

Nëse së pari shihni një elefant, do të thotë se jeni besnik dhe respektoni miqtë dhe familjen tuaj. Jeni të kujdesshëm dhe të vëmendshëm dhe i trajtoni njerëzit me mirësi dhe respekt. Të tjerët shpesh ju besojnë, sepse e dinë që nuk do t’i zbuloni kurrë sekretet e tyre.

Foto: Twitter

Marketing