Njerëzit, të afërmit e të cilëve kanë pasur kancer të lëkurës, mund të kenë më shumë gjasa të preken vetë nga kjo sëmundje, sipas një studimi të realizuar së fundmi.

Marketing

Studiuesit sugjerojnë se rreziku gjenetik i sëmundjes mund të jetë më i lartë edhe nëse njerëzit kanë zakone më të mira për kujdesin ndaj rrezeve të diellit, se të tjerët në familjen e tyre.

Rreziku për t’u prekur nga melanoma, kanceri i pestë më i zakonshëm në Britani të Madhe, rritet me 74% për njerëzit, të afërmit e të cilëve kanë pasur sëmundjen.

Gjithashtu ata me një histori familjare të kancerit të lëkurës mund të kenë më shumë gjasa të marrin karcinoma të qelizave bazale dhe squamous – dy kancere të tjera të zakonshme të lëkurës.

Marketing