Personat që plotësojnë kriteret mund të caktojnë tani një takim me Shërbimin Kombëtar për Sëmundjet Infektive në CHL.

Marketing

Nga kjo e martë, ka filluar të bëhet e mundur vaksinimi kundër lisë së majmunëve, shkruajnë mediat në Luksemburgut, përcjell Albora.ch. Në të vërtetë, 1400 doza iu dorëzuan Luksemburgut.

 Personat mbi 18 vjeç që plotësojnë kriteret mund të caktojnë një takim me Shërbimin Kombëtar për Sëmundjet Infektive në Centre Hospitalier de Luxembourg (CHL).

Terminet mund të caktohen nga e hëna në të premte (përjashtuar ditët e festave), nga ora 08:00 deri në 17:00, ekskluzivisht në numrin e telefonit në vijim: (+352) 4411-3129

Ministria e Shëndetësisë tregon se ende nuk është në gjendje të japë shifra për numrin e emërimeve të bëra.

Si për kujtesë, virusi aktualisht po përhapet pothuajse ekskluzivisht tek meshkujt që kryejnë marrëdhënie seksuale me meshkuj, shpesh në marrëdhënie pa partner fiks ose në marrëdhënie jashtë çiftit.

 “Prandaj është e nevojshme t’i jepet përparësi vaksinimit të meshkujve që kanë kryer marrëdhënie seksuale me meshkuj dhe disa partnerë të ndryshëm në muajt e fundit për t’i mbrojtur ata dhe për të kufizuar përhapjen e epidemisë në grupe të tjera njerëzish”, thekson Ministria e Shëndetësisë. e cila specifikon, megjithatë, se çdokush ka të ngjarë të kontraktojë ose transmetojë sëmundjen, pavarësisht nga orientimi i tyre seksual.

Vaksinimi primar kërkon dy doza me një distancë prej 28 ditësh dhe një dozë të tretë në një person me imunitet të kompromentuar.

Një periudhë minimale prej të paktën 28 ​​ditësh ndërmjet 2 dozave të vaksinës “është e rëndësishme për të garantuar efikasitet të lartë të vaksinës”, nënvizojnë autoritetet.

Marketing