Marketing

Në renditjen e fundit ndërkombëtare të korrupsionit, Zvicra humb vendin e saj në podium dhe zbret në vendin e 7. Sipas Transparency International, përsëri i mungojnë vlerat më të mira të mundshme, pjesërisht për shkak të nepotizmit.

Lajmi i mirë së pari: Zvicra është ende një nga dhjetë vendet më pak të prekura nga korrupsioni.

Lajmi i keq: Korrupsioni është rritur pak në këtë vend gjatë vitit të kaluar. Në renditjen e fundit ndërkombëtare të korrupsionit, Zvicra ka zbritur nga vendi i tretë në vendin e 7.

Në renditjen e përgjithshme, Zvicra ka 84 nga 100 pikët maksimale për vitin e kaluar, sipas një deklarate nga botuesi i renditjes, Transparency International, të martën.

Kjo është një pikë poshtë në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit (CPI) nga viti 2020. Vende të tjera, nga ana tjetër, kanë mbajtur terrenin e tyre ose, si Finlanda dhe Norvegjia, madje kanë përmirësuar dhe kapërcyer Zvicrën, shkruan blick, transmeton albora.ch.

Martin Hilti, Drejtor Menaxhues i Transparency Switzerland, thekson nevojën urgjente për veprim për të luftuar korrupsionin në sektorin publik. “Prandaj ne duhet të ndalojmë përfundimisht nepotizmin e përhapur dhe të përmirësojmë mënyrën se si trajtojmë konfliktet e interesit,” citohet të ketë thënë ai në deklaratë.

Gjithashtu, ka mangësi të theksuara në fusha që IÇK nuk i mat fare, veçanërisht në luftën kundër pastrimit të parave, rregullimin dhe transparencën e lobimit politik dhe mbrojtjen e sinjalizuesve. “Në këto zona duhen përmirësime të rëndësishme”, thotë Hilti. /albora.ch/

Marketing