Disa kërkime të kryera në Zvicër janë më të rëndësishme për konsumatorët se të tjerët, dhe ky definitivisht përshtatet në kategorinë ‘lajmet që mund të përdorni’.

Marketing

Një sondazh i fundit i kryer nga faqja e internetit e konsumatorëve Hellosafe krahasoi çmimin e gjysmë litri birrë në 29 qytete në kantone të ndryshme.

Studimi zbuloi se një nga pintët më të lira, me 5,22 franga, mund të merret në Aarau, e ndjekur nga Berna (5,92).

Ndërsa është një nga qytetet më të shtrenjta në botë, një filxhan i madh birrë në Cyrih kushton “vetëm” 6,96 franga, katër cent më pak se në një vend tjetër relativisht të lirë, kryeqytetin Valais të Sionit.

Gjysmë litrat më të shtrenjta janë në Gjenevë (7,72 franga) dhe Lozanë (7,96).

Studimi gjithashtu shikoi përpara se si lufta në Ukrainë ka të ngjarë të rrisë koston e drithërave të përdorura për prodhimin e birrës, duke ndikuar në çmimin e produktit përfundimtar, transmeton The Local.

Nëse vlerësimet e Hellosafe janë të sakta, atëherë çmimi i birrës do të rritet më së paku në Olten, Langenthal, Chur dhe Arbon.

Foto: Pixabay / Ilustrim

Marketing