Marketing

Kongresi Irlandez i Sindikatave (Ictu) ka bërë thirrje për rritje të pagave të sektorit privat midis 2.5 dhe 5.5 për qind për të ndihmuar punëtorët të përballen me rritjen e kostos së jetesës.

Komiteti i sindikatave të sektorit privat Ictu u mblodh të premten për të diskutuar rritjen e inflacionit.

Sekretarja e përgjithshme e Ictu, Patricia King, tha se çdo negociatë pagash do të duhej të ishte në dijeni të aftësisë së punëdhënësit për të paguar, disa do të jenë më pak se 5.5 për qind, ndërsa shumë kompani të tjera ishin shumë fitimprurëse dhe mund të përballonin të paguanin rritje pagash.

Zonja King tha se komiteti po i bën thirrje qeverisë që të lehtësojë rregullat e përjashtimit nga përfitimet e vogla për punonjësit nga 500 në 1000 euro.

Rritja e nivelit të përjashtimit nga taksat do të “izolonte” punëtorët, shtoi ajo.

King tha për News at One të radios RTÉ se nuk do të kishte nivel të lartë për rritje të pagave sektoriale, por se do të duhej të kishte një nivel minimal.

Ajo shtoi se punonjësit e sektorit publik nuk ishin të izoluar ndaj rritjes së inflacionit dhe kjo do të duhej të reflektohej në bisedime./albora.ch/

Marketing