Sipas një raporti vjetor të “Global Firepower”, rezulton që Shqipëria është Forca e 115 ushtarake prej 142 vendeve sa janë në listë.

Marketing

Renditja e “Global Firepower” përdor mbi 50 faktorë individualë për të përcaktuar pikën e PoëerIndex të një kombi të caktuar.

E Shqipëria i ka 3 mijë 23 pikë në këtë indeks.

Vlerësimet më të larta për Shqipërinë janë për vijën bregdetare, portet kryesore.

Vendin e parë në këtë index e mbajnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pasuar nga Rusia dhe Kina.

Marketing