Sipas qytetit të Cyrihut, ngjarjet kryesore si Parada e Rrugës mbartin një rrezik në rritje të përhapjes së lisë së majmunëve. Qeveria federale duhet të prokurojë vaksinën “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Marketing

Që nga fillimi i majit, infeksionet e lisë së majmunëve janë rritur në Evropë dhe Amerikën e Veriut. Virusi nuk ndalet as në Zvicër: numri i rasteve në të gjithë Zvicrën tani është rritur në 368. Pika e nxehtë është Cyrihu: virusi u konfirmua në 164 persona në kantonin e Cyrihut. Meqenëse deri në një milion njerëz nga e gjithë bota pritet të marrin pjesë në Paradën e Rrugës këtë fundjavë, nervozizmi po rritet: Në një njoftim për media të premten, departamenti i shëndetësisë i qytetit të Cyrihut i bëri thirrje qeverisë federale që të sigurojë një vaksinë “urgjentisht”. . 

“Ngjarjet e mëdha si Parada e Rrugës mbartin një rrezik në rritje të përhapjes së lisë së majmunëve”, bëri të qartë qyteti në letër. Meqenëse aktualisht nuk ka vaksinë në Zvicër, u takon pjesëmarrësve në Paradën e Rrugës dhe ngjarjet anësore të saj të mbrohen. Sëmundja transmetohet përmes kontaktit të ngushtë fizik dhe, veçanërisht, marrëdhënieve seksuale me një person të infektuar. Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon urgjentisht vaksinimin e atyre që janë në rrezik për të parandaluar infeksionin në radhë të parë. Megjithatë, një vaksinë e tillë nuk është në dispozicion në Zvicër. 

“Kjo është e pakuptueshme duke pasur parasysh numrin në rritje të infeksioneve dhe pasi OBSH e klasifikoi përhapjen e virusit të lisë së majmunit si një emergjencë ndërkombëtare shëndetësore”, thotë Andreas Hauri, kreu i departamentit të shëndetit dhe mjedisit të qytetit të Cyrihut. “Për të frenuar në mënyrë efektive përhapjen e lisë së majmunëve, qyteti i Cyrihut po i bën thirrje qeverisë federale që të sigurojë vaksinën sa më shpejt të jetë e mundur.”

Marketing