Kushdo që dëshiron të fluturojë për në ose nga Berlin-Brandenburg me Swiss të mërkurën, duhet të ricaktojë, shkruan Blick, përcjell Albora.ch. Për shkak të një greve paralajmëruese, linja ajrore zvicerane duhej të anulonte të gjitha fluturimet drejt kryeqytetit gjerman.

Marketing

Për shkak të një greve paralajmëruese, asnjë fluturim pasagjerësh nuk pritet të niset nga aeroporti i kryeqytetit gjerman Berlin-Brandenburg (BER) të mërkurën. Sindikata Verdi ka shpallur një grevë paralajmëruese gjithëditore në shërbimet tokësore, kompaninë e aeroportit dhe sigurinë e aviacionit.

“Në këtë situatë, kompania e aeroportit duhet të supozojë se asnjë fluturim i rregullt pasagjerësh nuk mund të kryhet në Aeroportin Berlin-Brandenburg në atë ditë dhe për këtë arsye ka informuar gjithashtu të gjithë partnerët në aeroport për grevën e paralajmëruar”, tha kompania e aeroportit të hënën.

Nga greva paralajmëruese është prekur edhe linja ajrore zvicerane Swiss, siç konfirmohet nga Blick. Linja ajrore duhej të anulonte dymbëdhjetë fluturime: gjashtë në Berlin-Brandenburg dhe gjashtë në Cyrih. Shumica e pasagjerëve të prekur u rezervuan të enjten. “Nëse dëshironi, rezervimi mund të sillet të martën përmes shërbimit tonë ndaj klientit – aktualisht kemi ende vende të disponueshme,” thotë ajo.

Swiss ka rritur kapacitetet e saj për të martën dhe të enjten dhe po përdor avionë më të mëdhenj në mënyrë që pasagjerët të mund të arrijnë në destinacionin e tyre sa më shpejt që të jetë e mundur pavarësisht nga greva.

Kërkesa: 500 euro më shumë në muaj

Greva paralajmëruese do të mbahet gjatë gjithë ditës – ajo fillon me turnin e hershëm dhe përfundon vonë në mbrëmje, tha sindikata Verdi. Arsyeja për këtë është se bisedimet e negociatave kolektive deri më tani kanë qenë të pasuksesshme. “Pasagjerët duhet të presin vonesa të rënda dhe anulime fluturimesh,” tha sindikata.

Verdi kërkon 500 euro më shumë në muaj për punonjësit e shërbimeve tokësore dhe kompanisë së aeroportit me afat të kontratës kolektive 12 muaj. Punëdhënësit kërkojnë kushte më të gjata të kontratës, si nga shërbimet e trajtimit tokësor ashtu edhe nga kompania e aeroportit.

Marketing