Sporti i shahut tashmë është një lëndë zyrtare në shkollat e Greqisë.

Marketing

Një propozim i rëndësishëm i Federatës Greke të Shahut (ESO) u miratua nga Instituti i Politikave Arsimore (IEP).

Më konkretisht, janë miratuar dy programe arsimore: I pari titullohet “ Shahu dhe Imagjinata ” dhe ka të bëjë me nxënësit e kopshtit, të klasës së parë dhe të dytë të fillores. E dyta quhet “Shahu, një lojë strategjie dhe matematikë, një lojë për të gjithë!” dhe ka të bëjë me nxënësit e klasave të 4-ta, të 5-ta dhe të 6-ta të shkollës fillore.

Këto programe mund të përdoren nga mësuesit në Workshop-et e Aftësive të klasave përkatëse.

Marketing