Një grup protestuesish ngritën një denoncim për pasojat katastrofike për biodiversitetin e oqeanit shkaktuar nga nxjerrja e metaleve të çmuara nga shtrati i detit.

Marketing

Nga ana tjetër, megjithatë, ka presion të fortë ndaj Autoritetit Ndërkombëtar nga industritë nxjerrës për të përftuar të drejtat e shfrytëzimit, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Katërmbëdhjetë aktivistë filluan të instalonin objektin gjashtë metra të gjatë pesë metra të lartë dhe 2.5 metra të gjerë përpara agimit.

Sipas një fotografi të Keystone-Ats të pranishëm në vendngjarje, policia e ndaloi veprimin menjëherë pas kësaj.

Për fat të keq, Greenpeace ankohet, Këshilli Federal nuk ka ende një qëndrim të qartë mbi këtë dosje; ajo nuk demonstron një angazhim të qartë për mbrojtjen e zonave detare të mbrojtura nga shfrytëzimi industrial dhe as nuk bën shumë për rregullimin strikt të të gjitha formave të shfrytëzimit jashtë zonave të mbrojtura detare, sipas shënimit./albora.ch/

Marketing