Pas Italisë, një rast i parë u raportua në Gjermani të premten.

Marketing

Gjithnjë e më shumë rastet e lisë së majmunëve po bëhen të njohura në mbarë botën. Rasti i parë u bë i njohur në Itali të enjten, dhe më pas në Gjermani të premten: Siç njoftoi Instituti i Mikrobiologjisë Bundesëehr në Mynih të premten, virusi u zbulua pa mëdyshje te një pacient të enjten. Pacientja ka shfaqur ndryshimet karakteristike të lëkurës, siç raporton “20 minuta”.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) bëri thirrje për gjurmim rigoroz të të gjitha kontakteve të të prekurve. Klinikat dhe popullata duhet të ndërgjegjësohen për nevojën që një skuqje e pazakontë e lëkurës të ekzaminohet nga stafi specialist. Nëse dyshohet për linë e majmunit, pacientët duhet të izolohen,

Sëmundja, e cila gjendet kryesisht në Afrikën qendrore dhe perëndimore, zakonisht transmetohet përmes kontaktit të ngushtë me brejtësit e infektuar. Transmetimi nga personi në person është i rrallë dhe i mundshëm vetëm me kontakt të ngushtë, por mund të ndodhë përmes kontaktit me lëngjet trupore ose zgjebe të të infektuarit, me sa duket edhe gjatë aktiviteteve seksuale.

Në Nigeri, infeksionet e lisë së majmunit janë diagnostikuar gjithnjë e më shumë te njerëzit që nga viti 2017. Sipas RKI, megjithatë, majmunët nuk janë kafshët e rezervuarëve në zonat endemike afrikane.

Gjermania bëhet vendi i 11-të që regjistron raste të lijës së majmunëve.

Marketing