Frank-Walter Steinmeier është President i Republikës Federale të Gjermanisë që nga marsi i vitit 2017.

Ai pritet të zgjidhet për një mandat të dytë më 13 shkurt. Kandidatura e rinovuar e Steinmeier mbështetet nga SPD, të Gjelbrit, FDP dhe CDU dhe CSU, transmeton albora.ch.

Marketing

Për shkak të pandemisë së koronës, Asambleja Federale nuk mblidhet në sallën plenare të ndërtesës së Reichstag si zakonisht, por në Paul-Löbe-Haus fqinje, ku ndodhen shumë salla mbledhjesh dhe zyra të deputetëve. Ka më shumë hapësirë ​​atje. Zgjedhësit do të shtrihen në pesë kate.

Presidenti aktual Frank-Walter Steinmeier jo vetëm që ka një shumicë të gjerë pas tij në Asamblenë Federale, por edhe në popullatë.

Në barometrin e ri politik të ZDF të premten, 85 për qind e të pyeturve ishin të mendimit se Steinmeier po bënte një punë të mirë si President Federal. 10 përqind e panë punën e tyre të mëparshme si mjaft të keqe./albora.ch/

Marketing