Kur kantoni italishtfolës publikoi së fundmi statistikat e tij vjetore, shumë u habitën (dhe jo në një mënyrë të mirë) kur zbuluan se një komunë e vogël e Riva San Vitale regjistroi 791 krime në vitin 2021.

Marketing

Kjo do të thotë se shkalla e krimit është rritur me 1313 për qind krahasuar me vitin e kaluar.
“Kur e lexova atë, u mahnita,” tha Antonio Guidali, kryebashkiak i komunitetit me 2600 banorë.

Megjithatë, rezulton se nuk ka nevojë të nxitosh për jelekët antiplumb; Sipas njoftimeve të policisë, vetëm dy banorë, të cilët kanë kryer disa qindra raste të mashtrimit në sigurime, janë fajtorë për shkallën marramendëse të krimit.

Anomalia statistikore ka ndodhur për shkak se çdo rast i vetëm i mashtrimit është regjistruar si një shkelje individuale, shpjegon The Local.

Foto: Pixabay

Marketing