Kampionati botërorë i futbollit përfundojë më 18 dhjetorë.

Marketing

Gjatë këtij kampionati, Zvicra u përballë me Serbinë.

Sjellja e futbollistëve të Serbisë gjatë kësaj ndeshje, sidomos ndaj futbollistëve shqiptarë, Granit Xhakës dhe Xherdan Shaqirit është dënuar nga FIFA.

Njoftimi i FIFA-s:

Federata e Futbollit të Serbisë

Komiteti Disiplinor i FIFA-s ka sanksionuar Federatën e Futbollit të Serbisë me një gjobë prej 50,000 CHF dhe një mbyllje të pjesshme të stadiumit (25% e vendeve të mbyllura) në ndeshjen e radhës zyrtare të FIFA-s që do të luhet në nivelin “A” nga kombëtarja e saj e meshkujve për shkelje të neneve 13 (Diskriminimi) dhe 12 (Sjellja e pahijshme e lojtarëve dhe zyrtarëve) të Kodit Disiplinor të FIFA-s në dritën e thirrjeve nga mbështetësit serbë dhe sjelljen e keqe të ekipit (sanksione individuale për shtatë lojtarë) gjatë ndeshjes Serbi kundër Zvicrës FIFA World Cup.

Marketing