Grevat shpërthejnë ndërsa pasagjerët në aeroportet britanike përballen me vonesa kaotike dhe anulime fluturimesh në minutën e fundit për shkak të mungesës së stafit

Marketing

Britania e Madhe po përballet me grevën më të madhe të punonjësve të hekurudhave në 30 vjet dhe veprimet industriale janë paralajmëruar nga avokatët, kështu që ka frikë se industritë e tjera mund të bëjnë të njëjtën gjë për shkak të rritjes së kostove të jetesës.

Familjet britanike tashmë po vuajnë presionin më të madh ekonomik në dekada, me çmimet e ushqimeve dhe karburanteve që po rriten në dyshifrorë, ndërkohë që pagat mesatare nuk janë më të larta se sa ishin në 2006 kur u përshtatën me inflacionin.

Më shumë se 50,000 punonjës të hekurudhave do të bëjnë grevë të martën, të enjten dhe të premten për ngrirjet e pagave dhe shkurtimet e vendeve të punës – të cilat sindikatat e shohin si vetëm fillimin e një “vere të pakënaqësisë” me mësuesit, punonjësit e shëndetësisë dhe madje edhe avokatët që shpallin veprime industriale.

Shoqata e Avokatëve (CBA), e cila përfaqëson avokatët në Angli dhe Uells, tha të hënën se anëtarët e saj do të fillojnë gradualisht të mungojnë seancat nga java e ardhshme.

Aksioni i paralajmëruar industrial, i cili u mbështet nga shumica e anëtarëve, do të zhvillohet në mes të prapambetjeve të mëdha në sistemin gjyqësor.

CBA deklaroi se rreth 81.5 përqind e më shumë se 2,000 anëtarëve që u përgjigjën e mbështetën veprimin industrial, transmeton jutranji.hr.

Ekonomia britanike fillimisht u rikuperua fuqishëm nga pandemia e koronavirusit, por kombinimi i mungesës së fuqisë punëtore, ndërprerjeve të zinxhirit të furnizimit, inflacionit dhe problemeve tregtare pas Brexit shkaktuan paralajmërime për recesion.

Qeveria ka njoftuar se po ofron mbështetje shtesë për miliona familje më të varfra, por gjithashtu paralajmëroi se çdo lëvizje drejt rritjes së pagave mbi normën e inflacionit do të dëmtonte ekonominë.

Mijëra njerëz morën pjesë në një protestë të shtunën në qendër të Londrës të organizuar nga një sindikatë.

Grevat shpërthejnë teksa pasagjerët në aeroportet britanike përballen me vonesa kaotike dhe anulime fluturimesh në minutën e fundit për shkak të mungesës së stafit, ndërsa shumë britanikë duhet të presin me muaj për të mbërritur pasaportat e reja për shkak të vonesave të përpunimit.

Kjo do të shkaktojë përçarje të madhe për miliona njerëz në vend, duke përfshirë udhëtarët, turistët, fëmijët që ndjekin provimet dhe ata që udhëtojnë në Festivalin Glastonbury.

Foto: Pixabay

Marketing