Në Alpe të Zvicres ekziston një konflikt në përdorimin e hapësirës ajrore midis zogjve të presë dhe teheve të turbinave të erës. Të dy kanë nevojë për kushte të përshtatshme ere që shpesh mbivendosen.

Marketing

Këtë e tregon një studim i bërë nga Universiteti i Bernës mbi vulvat me mjekër, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Studimi vendosi se 77% e habitatit të grabitqarëve me mjekër (që korrespondon me 30% të të gjithë harkut alpin zviceran) paraqet një rrezik potencial të përplasjes midis zogut të gjahut dhe një ferme ere hipotetike.

Zonat më të prekura, të cilat studiuesit i ilustrojnë në hartë, janë Alpet Penine, Alpet e Bernës, Glarusi dhe Alpet Rhaetiane.

Aktualisht, në Zvicër jetojnë 24 çifte zogjsh të egër folesh./albora.ch/

Marketing