Mushkëritë dhe mëlçia vërtet meritojnë vëmendje të veçantë sepse janë pastruesit më të mëdhenj të trupit. Ndër funksionet e shumta të mëlçisë është se ajo pastron gjakun, dhe mushkëritë marrin oksigjen, ndërsa filtrojnë toksinat nga ajri dhe më tej, ato nxjerrin dioksidin e dëmshëm të karbonit nga trupi. 

Marketing

Duke ruajtur shëndetin e mëlçisë dhe mushkërive, qelizave dhe indeve në trupin tonë, ne do të kënaqemi me gjak të shëndetshëm, i cili është i pasur me oksigjen.

Ushqimi që hani është gjithashtu jashtëzakonisht i rëndësishëm për punë cilësore dhe funksion të mirë të mëlçisë dhe mushkërive. Më poshtë janë përgatitjet dhe ushqimet natyrale që do të kontribuojnë në detoksifikimin e plotë të mushkërive dhe mëlçisë.

Kjo lloj perimesh është e njohur kryesisht për densitetin e vitaminave – vitaminat A, C, K, acid folik. Vitamina A është thelbësore për lëkurë dhe sy të shëndetshëm, vitamina C është një nga antioksidantët më të fuqishëm dhe vitamina K është thelbësore për koagulimin e gjakut. Acidi folik është një nga vitaminat B dhe një nga rolet më të rëndësishme të tij është rikthimi i elementeve të gjakut. Kalciumi, hekuri dhe magnezi gjenden në perimet me gjethe jeshile.

Spinaqi, marule, lakra, qepët e pranverës, lakra jeshile dhe koriandër janë zgjedhjet më të mira të perimeve me gjethe për të pastruar trupin. Mund t’i hani të gjalla, të zbardhura ose në formë smoothie. Falë përmbajtjes së kaliumit dhe magnezit, kjo perime përmirëson shëndetin e mushkërive. Për shkak se perimet me gjethe jeshile janë të pasura me klorofil, ato ndihmojnë në pastrimin e trupit nga metalet e rënda.

Mollët

Ky frut është i pasur me pektinë, vitamina dhe flavonoide, të cilat kontribuojnë shumë në pastrimin e mëlçisë. Flavonoidet dhe antioksidantët ruajnë shëndetin e mushkërive dhe të gjithë sistemit të frymëmarrjes.

Ngrënia e rregullt e mollëve çdo ditë, pas mëngjesit dhe pas drekës, do të zgjidhë problemet me përdhesin, reumatizmin, artritin, do të ndihmojë me problemet dhe sëmundjet e mëlçisë dhe veshkave, do të bllokojë enët e gjakut, do të pastrojë gjakun dhe yndyrën në të dhe do të trajtojë ekzemën. Metoda me mollë do të ndikojë pozitivisht në sistemin tuaj nervor, i cili është veçanërisht interesant kohët e fundit, në përshpejtimin e metabolizmit dhe humbjen e kilogramëve të tepërt.

Foto: Pixabay

Marketing