Presidenti i ri i Zvicrës Plr përgëzoi këshilltarin federal të Ticinos për mënyrën se si i trajtoi sulmet e brendshme politike, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Marketing

Delegatët e partisë refuzojnë ligjin e Netflix, që do të votohet në maj.

Në Zvicër na duhen “zgjidhjet pragmatike dhe konstruktive” të PLR-së dhe jo “verbëruesit ideologjikë” të së majtës. Ky është mesazhi i kryetarit të Partisë Liberale Radikale Thierry Burkart në asamblenë e delegatëve të partisë të mbajtur në Montreux (VD).

Pas valëve të koronavirusit, këshilltari i shteteve të Aargaut paralajmëroi kundër “valëve të indinjatës” të PS dhe të Gjelbërve, por edhe të Partisë Popullore.

Në takimin e tij të parë të delegatëve në rolin e presidentit, 46 vjeçari i Aargau në detyrë prej katër muajsh trajtoi disa tema në fjalimin e tij, duke përfshirë reformën e AHV-së, furnizimin me energji, pandeminë, Frontex dhe marrëdhëniet me ‘Bashkimi Evropian.

Delegatët e PLR vendosën më pas të kundërshtojnë të ashtuquajturin “Lex Netflix” me një shumicë të madhe, me 275 vota kundër 53 dhe 10 abstenime ata hodhën poshtë rregullin e kërkuar nga parlamenti që detyron platformat e transmetimit të investojnë 4% të të ardhurat përkatëse bruto të krijuara në Zvicër, në prodhimin e filmave të pavarur zviceran.

Seksionet rinore të UDC-së, PLR-së, të Gjelbërve liberal, gjithashtu përfaqësues të ndryshëm të Qendrës, besojnë se ajo injoron plotësisht konsumatorin, përveç vendosjes së një “takse për filmat”.

Frika është se shërbimet streaming, për shkak të kësaj norme të re do të rrisin çmimet e tyre./albora.ch/.

Marketing