Përveç mbi 100 njoftimeve të djeshme për bomba të dyshuara të vendosura, sot kanë mbërritur edhe të reja në adresën e disa institucioneve në Beograd.

Marketing

Ndërsa akti i djeshëm u shoqërua me një email që transkriptohej fjalë për fjalë me njoftimin e vrasësit nga Perma, i cili vrau tetë dhe plagosi 19 studentë të Universitetit Shtetëror në Rusi vitin e kaluar, njoftimi i sotëm nuk duket si punë e mendjes errësuar, por një person me një axhendë, shkruan gazeta “Danas” e Beogradit.

Në të thuhet: “Ne nuk do të qëndrojmë duarkryq derisa Rusia të masakrojë popullin tim dhe të shkatërrojë vendin tim. Serbët janë bashkëpunëtorë në shkatërrimin e vendit tim, dhe kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar forcat me shqiptarët për të minuar vendet e mëposhtme në Beograd”, duke përmendur vendet ku dyshohet se ishin vendosur bombat.

Ndërsa udhëheqja shtetërore mbrëmë dhe mëngjesin e sotëm, me ndihmën e tabloidëve të saj, ka tentuar që motivin e kërcënimit t’ia atribuojë faktit se Serbia nuk ka vendosur sanksione ndaj Rusisë, dhe autoritetet kompetente vazhdojnë të thonë se një gjë e tillë është e pamundur. për të pohuar me siguri, ai mbështet qëndrimin e qeverisë, por edhe “specifikon” se ukrainasit u bashkuan me shqiptarët për të “dënuar” Serbinë.

Bashkëbiseduesit e “Danas”-it nuk e besojnë shumë atë skenar.

Sasha Jankoviç, ish-Mbrojtësi i Qytetarëve, i tha Danasit se asgjë nga ky mesazh nuk duhet të jetë ashtu siç është shkruar, sepse jo vetëm ka luftë me armë, por edhe një luftë speciale psikologjike në të cilën lejohet çdo gënjeshtër, dhe përveç Rusisë dhe Ukraina, të tjerët mund të përdorin situatën dhe të arrijnë qëllimet e tyre.

-Origjina e vërtetë e mesazheve të tilla mund të vërtetohet, dhe veprime të tilla speciale kundër Serbisë bëhen të pakuptimta vetëm nga puna serioze e inteligjencës dhe besimi i publikut në shërbimet e sigurisë. Pyetja e vërtetë është – pse Serbia tani për tani është pa mbrojtje kundër sulmeve të tilla dhe çfarë do të ndodhte nëse ato bëhen më serioze? Politizimi afatgjatë i shërbimeve tona të sigurisë ka bërë të vetën dhe sot nuk e dimë kush po na terrorizon, ose këtë nuk duhet të na thotë qeveria. Për këtë arsye ne jemi objektiv i lehtë për këtë lloj sulmi – thekson Jankoviq.

Bozho Preleviq, avokat dhe ish-bashkëministër i policisë, thekson për gazetën tonë se ky bashkim sipas krimit të ukrainasve dhe shqiptarëve është joreal.

-As ukrainasit nuk janë terroristë dhe as shqiptarë. Çdo komb ka ekstremistë, por për momentin, ukrainasit janë në luftë dhe shqiptarët mbrohen para gjykatës së Hagës.

Shumë ukrainas erdhën në Serbi me familjet e tyre dhe ndoshta më së shumti po e kalojnë kohën më të vështirë me këto njoftime shqetësuese për bomba – thotë Preleviq.

Ai shton se ukrainasit e dinë se këta fëmijë në shkolla apo vizitorë muzeumi nuk janë avokatë të dhunës, as pasagjerët e avionëve, jeta e të cilëve është ndërprerë nga raportimet e përsëritura të bombave të vendosura.

  • Nëse dikush i kupton ukrainasit, ata janë qytetarë që vetë i mbijetuan bombardimeve. Fatkeqësisht, ata u gjendën mes dy forcave që zgjodhën vendin e tyre si vend për një ndeshje që fillimisht ishte skenë kërcënimesh, më pas bombash dhe tani një ndjenjë e rafinuar cinizmi. Vendin e njerëzve të arsimuar dhe të kulturuar fillimisht e rrënuan politikanët dhe oligarkët e vet, e më pas pati një luftë “vëllazërore” që duhej shmangur – thekson bashkëbiseduesi ynë.

Preleviq thekson se opozita serbe duhet të reagojë për çdo raport për bombë me rishikim.

  • Nëse do të kishin një Ministri të Punëve të Jashtme, do të duhej të kërkonin ndihmën e policisë zvicerane si një vend ku portale të palëvizshme përmes të cilave dorëzohen aplikimet. Ministri Vulin provokoi drejtpërdrejt raporte të tilla me deklaratat e Putinit dhe do të ishte mirë kostoja e buxhetin serb – përfundon Preleviq.
Marketing