Gipfeli (croissant) i blerë në kioskë ose furrë buke po bëhet më i shtrenjtë në Zvicër. Faji është te metodat e reja të pagesave të diktuara nga pandemia.

Marketing

Gjithnjë e më shumë njerëz e rregullojnë shumën me kartat e debitit, duke gjeneruar transaksione mbi të cilat tregtarët duhet të paguajnë taksat bankare, të cilat tani përpiqen t’i përmbysin ndaj klientëve, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Ata që paguajnë për croasant nga bukëpjekësi sot me 1.50 franga me kartë nuk kanë pse t’i numërojnë monedhat dhe me sa duket mund të bëjnë pazarin e tyre rehat.

Në rastin e gipfeli në fjalë, për një kartë debiti Mastercard fiksi është 10 cent dhe komponenti i ndryshueshëm është 0.735 cent.

Tani Worldline lejohet të ngarkojë një maksimum prej 3.50 frangash për kartat e debitit Visa dhe 2 franga për kartat e debitit Mastercard.

Pranimi i pagesave të kartave gjithashtu kënaq një nevojë të konsumatorit dhe mund të rritë në mënyrë të dukshme gatishmërinë për të blerë dhe kështu shitjet, vihet në dukje./albora.ch/

Marketing