Dizajneri Giorgio Armani ka njoftuar se po anulon shfaqjet e tij të modës për meshkuj Giorgio Armani dhe Emporio Armani në Milano dhe shfaqjen e modës së lartë Prive në Paris, shkruan “CTPost”, përcjellë albora.ch.

Anulimi, sipas tij, vjen si pasojë e rritjes së rasteve të coronavirus-it në Evropë.

Vendimi e bën Armani-n stilistin e parë të madh që tërhiqet nga shfaqjet e modës për meshkuj në Milano për vjeshtë/dimër 2022-23 të planifikuar për 14 deri në 18 janar.

Shtëpia e modës ka treguar përmes një deklarate se vendimi ishte “marrë me keqardhje të madhe dhe pas reflektimit të kujdesshëm në dritën e përkeqësimit të situatës epidemiologjike”.

“Siç është shprehur dizajneri në shumë raste, shfaqjet janë vendimtare dhe të pazëvendësueshme, por shëndeti dhe siguria si e punonjësve ashtu edhe e publikut duhet të kenë edhe një herë prioritet”, ka theksuar Armani.

Muajin e kaluar, këshilli i modës i Milano-s njoftoi se 22 marka, nga Armani te Zegna, do të organizonin shfaqje të drejtpërdrejta në pistë, me vetëm nëntë që do të kishin prezantime digjitale.

Kjo, pas suksesit të shfaqjeve të veshjeve të grave të shtatorit që shfaqën 40 pamje paraprake të pistave të drejtpërdrejta, me kërkesa për maska ​​dhe të ftuar të kufizuar. /albora.ch/