Logjikisht, qytetet dhe komunitetet që varen më shumë nga gazi, kundrejt burimeve të tjera të energjisë, do të preken më shumë nga mungesa.

Marketing

Sipas gazetës zvicerane Watson, e cila bazoi llogaritjet e saj në të dhënat e Zyrës Federale të Statistikave (OFS), konsumi më i lartë i gazit në Zvicër është gjetur në pjesët zvicerane të Zvicrës, veçanërisht në Vaud.

10 komunat zvicerane më të varura nga gazi dhe përqindja e ndërtesave që ngrohen me gaz janë si më poshtë:

  1. Rivaz (Vaud) (70 përqind)
  2. Saint-Saphorin (Vaud) (68)
  3. Vinzel (Vaud) (67)
  4. Langenthal (Bern) (64)
  5. Cossonay (Vaud) (64)
  6. Soleure (Solothurn) (64)
  7. Allschwil (Vendi i Bazelit) (62)
  8. Lotzwil (Bern) (61)
  9. Aigle (Vaud) (61)
  10. Sierre (Valais) (61)

Foto: Pixabay

Marketing