Një Airbus u ngrit nga Tuluzë të martën në mëngjes, rruga e fluturimit të të cilit ngre pyetje. Lloji i avionit është një makinë e re Airbus, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

Një Airbus A321 XLR u ngrit nga Tuluzë (Francë) në orën tetë të mëngjesit të së martës . Më vonë, aeroplani merr një kurs të pazakontë dhe fluturon për orë të tëra mbi Gjiri i Biskajës.

 “Çfarë po bën ai aeroplan?”.

 Nëse ndiqni rrugën e avionit në Flightradar24, mund të shihni se si krijohet një XLR në qiellin virtual. Vendi i nisjes jep gjithashtu një të dhënë për zgjidhjen e enigmës. Selia e Airbus dhe fabrikat përfundimtare të montimit janë të vendosura në Tuluzë.

Gama prej 8700 kilometrash

Pra, prodhuesi evropian i avionëve po teston një avion të ri A321 XLR. Shkurtesa XLR qëndron për Xtra Long Range (varg ekstra i gjatë). Avionët e parë të këtij lloji janë planifikuar t’u dorëzohen kompanive ajrore në vitin 2024. Ata duhet të jenë në gjendje të mbajnë 20 për qind më shumë karburant se A321 LR dhe të kenë një distancë prej 8700 kilometrash.

Albora.ch

Marketing