Finlanda ka dekada që përgatitet për fatkeqësi dhe deri më tani janë ndërtuar rreth 500 bunkerë të veçantë në gjatësi rreth 320 kilometra.

Marketing

Poshtë kryeqytetit të Finlandës, ekziston një rrjet i disa prej bunkerëve më të mëdhenj nëntokësorë për të shërbyer si strehë për 630.000 banorët e qytetit.

Janë publikuar fotot e një bunkeri në Helsinki ku finlandezët mund të mbijetonin për muaj të tërë, i vendosur rreth 25 metra nën tokë.

Bëhet fjalë për salla të mëdha sportive dhe korridore të gjata që në rast sulmi mund të kthehen në strehimore.

“Dyert mund të përballojnë shpërthime deri në gjashtë shufra, kështu që as një bombë bërthamore nuk mund t’i thyejë ato,” tha instruktori Varautumisen Opettaja.

“Bombat mund të binin në tokë dhe fëmijët mund të luanin ende në bunkerë”, shtoi ai.

Nëse do të kishte vërtet një sulm, banorët e qytetit do të hynin në bunkerë përmes hyrjeve thuajse të padukshme në rrugë./Euronews.al

Marketing